Скандал завърши с бой на един от най-красивите плажове у нас Силистар, съобщи Нова ТВ.

Туристи били дърпани и блъскани на входа към плажа, защото отказали да платят по 10 лева, за да стигнат до морето

по пътя, минаващ през частен терен.

До вчера, за да стигнеш до плажа по този път, таксата била 5 лева. Събирала ги частна охрана, назначена от собственика на терена. Тази сутрин обаче сумата скочила двойно.
 
„Първоначално бях готов да платя, но след това се замислих, че няма как да спрат на пътя някой и да му поискат такса. Единият така се възмути от моя отказ да платя, че се опита да ме изкара от колата, посягайки вътре. Отвори вратата, посегна да ме изкара от колата, скъса ми ризата”, разказва Марин Вацов.

В разпрата се намесил и управителят на плажа. „Мен лично ме събориха на земята и при падането се ударих и съм одран целият”, заяви управителят Боян Монев.

Потърпевшите извикали полиция.

„Цяла седмица съм свидетел как тези хора рекетират, буквално рекетират всеки, който мине оттук, като взимаха до вчера такса от 5 лева. Който отказваше да плати таксата, го нападаха. Събираха се по 5-6 човека дори да преградят пътя и се стигаше до бой”, заяви Илияна Янкова.

През седмицата идвали инспектори на община Царево и РИОСВ. Последната проверка е била в петък.

„До момента проверките, които се извършват от тези органи, не дават резултат. Дейността независимо дали е законна, или незаконна, продължава”, заяви концесионерът на плажа Стойчо Монев.

Документите за собственост на терена били предоставени на дошлия полицейски патрул, а в тях ясно пише, че собствениците на терена не трябва да ограничават преминаването по пътя.

Отговорността летовниците да стигат спокойно до Силистар, в крайна сметка, е в ръцете на кмета на Царево. За Нова той лаконично заяви, че „си върши работата и спазва законите”. Дали е така ще стане ясно още утре сутрин, когато първите плажуващи опитат да стигнат до плажа.