Опитът на Благой Георгиев да издълбае името си с монета върху една от колоните на Колизеума в Рим намира все по-широк отзвук.

В Русия, където българският футболист играе за Рубин, провокирани от случилото се с него, публикуваха пространен материал, в който се говори за изцепките и на други туристи, а статията се е озаглавена "Благо, не си сам".

От sports.ru, цитирани от gong.bg., отбелязват, че Благой далеч не единственият турист, който се е прочул с непристойно поведение като се спират на някои по-любопитни акта на пътуващите хора.

В материала се отбелязва, че за първи път група американски туристи опитват да издълбаят имената си в Колизеума, за да се стигне до днес, когато Георгиев направи подобен опит.

По-нататък се разказва за стореното от няколко британски туристи, които понечили да откраднат пингвин с име Дърк от парк в Австралия. Също така се отделя място на една история, която преди няколко години породи много усмивки. През 2013 година група тинейджъри откраднаха лама от цирк в Бордо и се поразходиха с нея из улиците на града.

През 2008 година финландски турист е арестуван заради подозрения, че е откраднал ухо на статуя на Великденските острови.

Място в класацията намира и случилото се с един британски турист, който по време на почивката си в испански курорт хапе хората около себе си.

Така се оказва, че постъпката на Благой далеч не е единствената, която буди коментари.

Все пак се говори, че заради желанието си да увековечи името си върху един културен паметник, Георгиев може да отнесе глоба от 300 евро и затвор между 6 месеца и 1 година.