Шампионите на Турция МуратБостанджъ и Онур Ватансевер (Ford Fiesta R5) спечелиха 46-то издание на рали "България", кръг с коефициент 4 за Европейския рали трофей (ERT) и кръг от българския рали шампионат.

На финала авансът на победителите е 39,6 секунди, а второто място заеха Рашид Ал Кетби и Карина Хеперле (Ford Fiesta R5), които спечелиха и петте неделни отсечки, които им позволи да заличат сериозна част от изоставането си в събота.

"Много се радвам, че спечелихме рали "България", това е първа голяма победа за нас в България и много важен успех на асфалт, освен това ралито ни носи точки и за турския рали шампионат, така че сме много доволни – заяви веднага след финала Бостанджъ. – Вчера си осигурихме голям аванс – почти минута и десет секунди и днес можехме да си позволим да сме по-внимателни и да не рискуваме. Стана хубаво състезание, много добре подготвено, но много тежко."

С победата си в най-голямото ни рали Ал Кетби излиза начело в ERT и вече заяви, че една от целите му този сезон е да вземе титлата във втория по сила рали шампионат на Стария континент.

Борис Григоров и Ангел Башкехайов (Citroen C2 S1600) завършиха най-напред от българските екипажи – 3-о място в общото класиране, на 13,9 секунди пред Георги Василев и Стефан Добрев (Mitsubishi LancerEvo IX). Василев държеше третата позиция до предпоследната 13-а отсечка, където Григоров го изпревари с 21,5 секунди и излезе пред него, след което не допусна изненади до финала на състезанието.

Григоров и Башкехайов спечелиха и първото място при автомобилите с един двигателен мост, а Топ 3 в това класиране допълниха другите два екипажа, намерили място в челната шестица на рали "България" – пети завършиха Рок Турк/Бланка Качин (Peugeot 208), а шести са ЗолтанБесеней и Георги Пап с Renault Clio R3T.

10 от стартиралите 19 екипажа завършиха 46-ото издание на рали "България.