Двама млади мъже загинаха вчера на пътя Перущица- Кричим след като колата им- лек автомобил "Форд" е навлязла в лентата за насрещно движение и се е ударила челно в товарен автомобил "Камаз".

На място са загинали младежи на 21 и на 25 години от Кричим, а неправоспособният шофьор- 23 годишен техен съгражданин, е настанен в болница без опасност за живота. Нито той, нито водачът на камиона са употребили алкохол, предаде кореспондентът на БГНЕС в региона.

На същия този път, чиято дължина е малко над осем километра, вчера станаха още две катастрофи. Час преди фаталния удар, взел две жертви, лек автомобил "БМВ", движещ се с несъобразена скорост, излязъл извън пътя и се преобърнал в напоителен канал. Водачът- 49 годишен жител на Кричим, се отървал с охлузни рани на главата. Дрегерът показал, че той е управлявал автомобила след употреба на алкохол, а като причина за произшествието се посочва загуба на контрол над превозното средство. Пак на същия път вчера челен удар между лек автомобил "Мазда" и лек автомобил "Опел" прати в болница трима мъже на възраст около 60-те. Инцидентът е станал на завой. Употреба на алкохол при водачите не е установена.

Катастрофи в Пловдив предизвикаха и двама неправоспособни водачи. По обед вчера на кръстовище между бул. "Цар Борис ІІІ Обединител" и ул. "Граф Игнатиев" мъж и жена на 33 и на 32 години пострадаха, след като мотоциклетът им "Кимко" падна на пътното платно. Първоначалната причина е несъобразена скорост и загуба на контрол, а водачът е и без книжка. По същите причини в Стамболийски тази нощ лек автомобил "Пежо", управляван от неправоспособен 23 годишен младеж от село Йоаким Груево, се вряза последователно в електрически стълб и бетонна ограда. Нарушителят се отървал сравнително леко и е освободен след преглед в болницата за домашно лечение.