Облеченият в чисто бяла риза като революционер лидер на ДСБ Радан Кънев събра погледите на дамите зад Народното събрание, където даваше интервю за bTV. След като водещата Жени Марчева му направи комплимент за външния вид, по-възрастна дама му налетя да го прегръща, точно когато обясняваше каква подкрепа очакват реформаторите за съдебната реформа.Жената искрено се зарадва, като видя Кънев на живо. Без да се притесни от камерите, тя се хвърли да го прегръща и да го гали по лицето. Слисаният депутат не можа да реагира. „Ама къде ходите? Не можем да ви видим”, каза дамата. „Ние много му вярваме. Каквото е казал, направил го е. Той мисли за нас, пенсионерите”, обясни почитателката.

Тя призова Кънев да се разграничи от Иван Костов, въпреки че е негов наследник. Тук реформаторът се възпротиви. Госпожата пък сподели, че преподавала психология 40 години за 300 лв. заплата. „Ние сме с теб. Ти мислиш за нас, пенсионерите”, заяви тя.

„Не обичам революциите, аз съм десен човек”, отвърна Кънев на комплиментите за външния си вид.

„Баклавата беше много хубава”, коментира той почерпката от депутатите от ДПС по време на разговорите относно съдебната реформа. Той каза, че позицията на ДПС е била доста по-мека от очакваното. Според него е реалистично да се очаква, че 180 депутати ще подкрепят реформата.

Относно пререканията с главния прокурор, Кънев обясни: „Не искам оставката на г-н Цацаров. Няма завера за свалянето на главния прокурор”. Той отхвърли твърденията, че иска да става главен прокурор и заяви, че не само сега, но изобщо няма такова желание, особено при сегашната система. „Чудя се г-н Цацаров как издържа да носи цялата отговорност, тъй като изкривената система го налага. Най-много той трябва да иска съдебната реформа”, смята лидерът на ДСБ. 

„Чета по три пъти на ден, че съм си изпискал нервите и се чудя дали съм се ги хващал изобщо”, каза Кънев и уточни, че в момента е в добро психическо състояние. Поводът за това беше плакатът с надпис „Психодесни”, под който стоеше и неговата снимка.

На въпрос дали с Бойко Борисов пият заедно бира, Кънев отговори: „Борисов не пие. Но има традиция да сипва по 20 грама уиски. Аз си го пия моето, той си го оставя неговото”.