Влюбена двойка от Индия – юноша-индус и девойка-мюсюлманка – решиха да се самоубият, загубвайки надежда да свържат живота си заради препятствия от роднините си, съобщи пакистанският вестник The Express Tribune.Радживир Сингх и Шабнам Али избрали да приемат смъртта си край знаменития паметник на истинската любов – мавзолея Тадж Махал, построен от император Шах Джахан за своята любима жена Мумтаз Махал, починала при раждане през 1631 г. 

Влюбените си прерязали взаимно гърлата, но за щастие успели да ги спасят. Намерили ги в локва кръв и бързо ги откарали в болница. Сега състоянието им се оценява като стабилно.

„И Шабнам, и аз много се постарахме да убедим своите родители, че трябва да ни разрешат да се оженим, но религиите станаха най-големите препятствия” – цитира Times of India думите на Раджвир Сингх. „Ние прибягнахме до това, след като се провалиха всички възможности да сме заедно” – споделил юношата.

Браковете извън кастите и религиите все още се осъждат в някои райони на Индия. Понякога забраните за встъпване в брак довеждат до така наречените „убийства на честта”, които са призвани да „измият позора”, на който е подложено семейство, сблъскало се с подобна ситуация.