Министърът на външните работи Даниел Митов заяви, че има много митология около Споразумението за свободна търговия между Европейския съюз и Съединените американски щати, което не е готовo, няма го като текст.

Не се преговаря нито за ГМО-продуктите, нито за проучване и добив на шистов газ, каза той. Митов смята, че няма причини за притеснения, а поводи за дебати, за обширен разговор.

Ще призова всички, които имат отношение и са компетентни по въпроса, да споделят това свое отношение публично, за да се разбият някои лъжи и митологии, каза Митов пред БНР.

На въпрос доколко се смята, че у нас има опасност от ислямска пропаганда, министърът на външните работи Даниел Митов определи като много положителен факт, че няма информация за нито един български граждани, който да е в числото на така наречените чуждестранни бойци на страната, на която и да е терористична организация.

Ние трябва да продължаваме сътрудничеството си с всички наши партньори и съюзници, за да пресичаме всички възможни рискове. Военното ни сътрудничество със САЩ е изключително сериозно, това е може би една от сферите, в която сътрудничим най-добре. Във всеки един момент, преди лятната ваканция, очакваме в парламента да влязат всички промени, свързани с криминализиране на участието на български граждани в "Ислямска държава" или други терористични организации. Има със сигурност нужда и от други сериозни действия, включително и законодателни, за които ще стане дума скоро, подчерта Митов.