Пиян шофьор предизвика зрелищна катастрофа в Русе, която по чудо се размина без жертви. 21-годишният младеж се е преобърнал по таван след полицейска гонка, само на метри от автобусна спирка, помитайки колчетата срещу паркиране на тротоара.

По чудо в този момент оттам не са минавали пешеходци, предаде кореспондентът на БГНЕС в Русе.

Инцидентът е станал около 6.30 ч тази сутрин на ул."Чипровци". Младежът заедно с двама свои приятели – момче и момиче, цяла нощ е бил в заведение, където заради него е била извикана полиция. Полицаите са му съставили акт за нарушаване на обществения ред. По-късно, въпреки че е употребил солидно количество алкохол, той е седнал зад волана. Полицаите са го засекли и са се опитали да го спрат безуспешно, след което се е стигнало до гонката. С висока скорост младежът е навлязъл в кръстовището край стадион "Дунав" и на завоя е загубил управление, при което се е качил на тротоара, като е изкъртил колчетата срещу паркиране и се е преобърнал по таван. При удара са пострадали още три автомобила, паркирани на улицата.

На мястото на инцидента са били изпратени екип на пожарната, които да извадят тримата от колата, и екип на "Спешна помощ". За техен късмет пътуващите в автомобила "Фолксваген" са само с леки травми. Пробата за алкохол с дрегера на шофьора е показала 1,7 промила, ще бъде взета и кръвна проба.