HВО реши да спре подаването на сигнала си към “Булсатком” за две денонощия в сряда вечерта. Причината е неизпълнение на договора, който те подписаха миналата година. Според източници от сектора проблемът е заради финансовите задължения, които операторът натрупал към HBO.

“Поради неспазени клаузи на текущия договор, който имаме с “Булсатком”, бяхме принудени последните два дни да преустановим услугите си. Но вследствие на големия интерес на абонатите решихме да върнем обратно сигнала. Правим го, въпреки че все още не сме постигнали споразумение. Това е жест към абонатите”, обясни мениджърът на HBO за България Димитър Нойков.

Той поясни, че сигналът е върнат, но технически кога ще се появят пак четирите канали от портфолиото - HBO, HBO Comedy, Cinemax и Cinemax 2, зависи от “Булсатком”.

Това не е първото спиране на сигнала на филмовите канали към оператора. Всъщност в последния месец това се случва всяка вечер за час като предупреждение от страна на HВО към “Булсатком”. През цялото време те преговарят, но така и не стигат до споразумение. Двете страни нямат търговски спор, те са в контакт, но не стигат до продуктивно решение, обясниха от НВО.

В момента се водят преговори, другата седмица ще има окончателно решение и ще излезем с официално изявление, казаха от “Булсатком”. Оттам отрекоха да има официална информация, че операторът ще компенсира абонатите си с друг филмов канал и с връщане на пари.

Във времето, през което обаче не вървят каналите на НВО, на тяхно място са три филмови програми. “Има три нови канала на тези позиции. Те ще останат, докато не завършат преговорите на ръководството”, обясни оператор от “Булсатком”.