Премиерът Бойко Борисов е вече близо два часа в парламента в стаята на Цацка Цачева, която в този момент отсъства от сградата и е в Плевен. Борисов изненада всички с дългото си присъствие в Народното събрание, където обикновено не се задържа и не отговаря на журналистически въпроси в кулоарите.След като разясни подробно българската позиция по помощна от 7 милиарда евро на Европейската комисия за Гърция, Борисов вероятно е останал в кабинета на Цачева, за да изслуша реакциите на депутатите.

Те се взривиха веднага и думата един след друг взеха Мартин Димитров от Реформаторския блок, Емил Димитров от Патриотичния фронт, Янаки Стоилов от БСП и Магдалена Ташева от "Атака".

С изключение на Мартин Димитров, останалите заявиха несъгласие с позицията на българското правителство, тъй като виждат в помощта за Гърция поредния опит за задоволяване на апетитите на кредиторите ѝ.

След като темата в почти празната зала беше изчерпана, Борисов напусна парламента отново пренебрегвайки журналистите, които искаха да му зададат въпроси за съдебната реформа.