Бившата шефка на правната комисия в парламента Искра Фидосова стана майстор готвач. След като слезе от политическата сцена, нотариуската се е отдала на любимото си занимание - кулинарията, в Монтана. В обедната си почивка асистира в приготвянето на отбрани ястия. Видимо отслабнала, Фидосова глези колегите юристи с максипорции във ведра атмосфера. За да се превърне в корифей на гурмето, са необходими усет и умения, коментират магистратите.

В ресторанта на Темида пиршеството за небцето е издигнато в култ. Сред предпочитаните ястия са бяла чорбица, пълнени пилешки гърди и сьомга на тиган. Рецептите са изпитани, традиционни и с акцент върху италиански специалитети. Гаранцията е, че продуктите не съдържат ГМО, а са доставени от домашни стопанства и фермери с най-качествена продукция от биоземеделието.

“Аз съм гастроном, предпочитам добрата и питателна храна. Очарован съм от кухнята, която предлага бившата герберка. Винаги съм знаел, че щом на сцената има оръдие, както е казал Станиславски, то ще гръмне. А ако е дебелата Берта, ще направи удар - този път в кулинарията. В тази вкусна вакханалия държа да се включа и обядвам всеки ден. Всяко блюдо и ястие е приготвено с много старание и любов към насладата за сетивата”, казва магистрат.

Видната юристка гледала предаването “Мастър шеф”, в което се надпреварвали майстори готвачи, и си казала, че може да ги надмине. Някои тънкости за манджите научила от баба си и майка си, други заимствала от пътуванията си зад граница. С малки иширети и съвети ѝ помага съпругът ѝ , който е от Сърбия.