Така реформа не се прави, с протести няма как да се постигне конституционна реформа. Това заяви по бТВ бившият премиер и лидер на ДСБ Иван Костов, коментирайки действията на реформаторите и Радан Кънев.

Коментирайки избора на новия управител на БНБ Димитър Радев, Костов определи като голям риск решението му да остави в екипа си подуправителите на предшественика си Иван Искров.

Едно успешно дело срещу България би направило тези лица виновни за фалита и отнемането на лиценза на КТБ и всички членове на УС трябва да бъдат сменени, отбеляза Костов.

Той допълни, че не знае дали е имало натиск към новия шеф на БНБ да запази заместниците на Искров.

Костов обвини ДПС, че води кампания срещу него с идеята, че нанася щети на Реформаторския блок. Това им е намерението и мисля, че успяват, посочи той.

Той смята, че местният вот наесен практически е с предизвестен край - управляващите ще засилят позициите си в местната власт, а опозицията ще отслаби своите още повече. ДПС ще загуби много на местните избори противно на това, което се надяват, убеден е той. Според него България се стабилизира политически.