Експерт №1 на "Ислямска държава" Абу Абдулах, направил бомбите за стотици атентати, не смята да се извинява за жертвите, причинени от неговите ръце. "Какво ме гледате като чудовище?! Аз само следвах великия план. Не съм месар- кръвопиец. Това е просто джихад", казва Абу Абдулах от строгоохраняваната си килия в Багдад. Той разказва за зверствата на "Ислямска държава" толкова хладнокръвно и с усмивка, че дори виделите всичко надзиратели са потресени, пише вестник "Дейли мейл".Абдулах допълва, че той бил отговорен само за това да направи коланите с взривове според точните мерки на всеки от самоубийците. Получавал данните им на листче от ръководителите на отделните групи в "Ислямска държава". След като ги опаковал с бомбите, той бил задължен и да ги закара на мястото, където трябва да се взривят.

За годината и половина, в която е бил мозъкът на взривовете при ислямистите, Абу Абдулах е загубил броя на камикадзетата ,които е подготвил да посрещнат смъртта си. "Освен от Тунис , Саудитска Арабия и Алжир, имаше двама западняци- един от Австралия и един 21-годишен младок - немец", обяснява арабинът. И допълва ,че камикадзетата били повече от спокойни няколко часа преди да отидат на смърт. 

"Те дори си пееха, имаше и случаи, при които тези момчета ме учеха на мръсни вицове. Посрещаха края си едва ли не като благословия", завършва разказа си бомбаджия №1 на "Ислямска държава".