От 2 месеца съм на легло, от 3 - с кислороден апарат. Все пак съм на 81 и е нормално да имам болежки. Това споделя в откровено интервю звездата на Сатиричния театър Васил Попов. Той признава, че болежките не го мъчат толкова, колкото самотата. И разочарованието от приятели. "Огорчен съм от изстиването един към друг. Един човек ми беше приятел 65 години. Нанесе ми най-голямото разочарование в живота", казва с тъга актьорът."Бяхме на гости при тях. Четяхме вестници и стана въпрос за политика. Той първо искаше да ме обиди, че съм комунист. Преглътнах го това, нали все пак сме приятели. После ми каза: "Ти ако знаеш какво знам за теб, ще ти се завие свят! Ще стане страшно". Това ме срина. Попитах го какво има предвид. Отвърна ми, че не бил клюкар. И до днес не мога да разбера в какво бях обвинен. Не може така едно приятелство на 65 години да го зачеркнеш за 5 минути", казва Васил Попов пред "Уикенд".

Актьорът споделя, че е подарил жилището си на двете си племеннички и сега бил само "ползвател". С благодарност им признава, че се грижат за него и че му помагат с подкрепа и съвети. Те били едни от инициаторите той да напише и книгата си "Изповед без причастие".

Актьорът, радвал със сценичното си присъствие поне три поколения българи, признава, че се е сринал след смъртта на съпругата си. Не е тайна, че той прави опит за самоубийство, съкрушен от загубата й. "Не се страхувам от смъртта- Веднъж се опитах да я предизвикам, но не се получи. Оцелях", казва актьорът.