Shell Люксембург обяви днес, че печели обществената поръчка за бензиностанция Берхем (в посока градската част на Люксембург). Правителството на страната предоставя 10-годишна концесия на Shell, с което обектът отново става най-голямата бензиностанция на компанията в световен мащаб. В следващите месеци комплексът ще бъде обновен и разширен, за да направи престоя на клиентите още по-приятен.

Берхем е обект на Shell от създаването си през 1983 г. През годините компанията постепенно увеличава продажбите на гориво, капацитета на ресторантите, както и разнообразието на стоките в магазина и в момента е най-голямата бензиностанция в света. Средно 20 камиона извършват доставки на гориво всекидневно за местни и чуждестранни клиенти, като техният брой достига 25 000 души на ден. Сред тези клиенти са автомобилисти и професионални шофьори от Франция, Германия, Холандия, Белгия, Румъния, България, Полша и Унгария.

С подновяването на концесията Shell ще разшири и подобри обслужването на клиентите на територията на обекта, като целта е всяко посещение да е уникално преживяване за тях. На приземния етаж Shell ще осигури магазин с пекарна, където на клиентите ще се предлагат прясно изпечени сандвичи deli2go. От магазина те могат да закупят и основни продукти като смазочни материали, захарни изделия и напитки. Под магазина ще бъдат разположени реновирани тоалетни помещения с душове по успешната 2theloo концепция. На първия етаж ще има отворено пространство, където Shell ще предложи нова за Люксембург цялостна оферта с прясно кафе и продукти от собствената пекарна на обекта, както и ресторант за бързо хранене.

Отвън бензиностацията също ще бъде реновирана. По време на ремонтните дейности ще бъдат приложени най-високите стандарти в изолационните материали, LED осветлението и термозавесите. Освен в самата сграда, промени ще настъпят и във вътрешния двор, като комуникацията и сигнализацията ще бъдат подобрени и ще направляват клиентите по-добре. Строителните дейности ще бъдат извършени в следващите месеци.

Търговският комплекс Берхем е разположен на магистрала E25/A3 в посока градската част на Люксембург. Той предлага множество методи на разплащане, сред които картата euroShell, която се приема в 22 000 европейски бензиностанции Shell и партньорски обекти в 25 страни, включително 40 обекта в Люксембург. Освен за закупуване на гориво, тези карти могат да бъдат използвани за допълнителни услуги като заплащане на пътни такси, пътна помощ, възстановяване на ДДС и закупуване на стоки в магазините на бензиностанциите.

Леонардо Менеи, директор на Shell Люксембург, коментира: “Доволни сме, че правителството на Люксембург има пълно доверие в Shell и поднови договора ни за най-голямата бензиностанция в света. Не само, че сме подготвени да обслужваме по-добре транспортния бизнес и частните превозни средства, но също искаме да превърнем всяко посещение в Берхем в най-доброто преживяване за нашите клиенти.“