До -18 градуса ще е в Дунавската равнина между 4 и 7 февруари, тогава ще е най-лютият студ. В останалите райони минималните температури ще са между -12 и - 7 градуса, съобщи синоптикът от TV-MET Симеон Матев.

През втората половина от месеца обаче на места ще стига и 20 градуса. Като цяло февруари ще е по-топъл от обичайното.

Януарският мраз от последните дни взе нова жертва. Мъж от врачанското с. Големо Бабино е бил открит мъртъв под снега на двора край къщата си в четвъртък следобед. 65-годишният Емил Илиев живеел сам, 2-мата му синове са във врачанския затвор за кражби.

Рядко отоплявал дома си и според съседи излязъл леко облечен предната вечер да нахрани домашните животни. Вкочаненото му тяло открил брат му край обора.

Четирима бездомници пък е спасила досега община Стара Загора от студа, като ги настанила в дома за възрастни хора в Старозагорски минерални бани, който е общински.

Бездомниците ще останат там, докато времето се оправи, домът може да приеме спешно още 3-4 човека. Общината подготвя сграда за създаването на център за временно настаняване на хора без дом.

Близо 2 ч спасители издирваха предишната вечер изгубен 36-годишен турист в Пирин. Сигналът в базата на ПСС в Добринище бил получен около 21 ч. Мъжът изгубил ориентация в тъмното и обяснил, че е някъде в района на хижа “Безбог”. Спасителите успели да го намерят към 1 ч след полунощ, премръзнал и изплашен.