Точно когато се вижда, че реформата в съдебната система тръгва и когато седнахме на масата за преговори, се бият клинове между главния прокурор и правителството, и между политическите сили.

Това коментира съпредседателят на групата на Реформаторския блок Радан Кънев, предаде репортер на БГНЕС. Клиновете се набиват от мафията в България, каза Кънев, като не уточни кого има предвид. Според него главният прокурор никога не се е заявявал като противник на тази реформа, а в момента се създават инсинуации за това. Запитан дали срещите му с опозиционните политически сили и с главния прокурор са по заръка на премиера Борисов, Кънев отвърна, че няма заръки от никого, но ще спази "правилата на здравия разум и на полезното политическо поведение", което изисква диалогът да бъде открит, а не да върви през медиите.

За участието на симпатизанти на Реформаторския блок в протестите срещу главния прокурор, Кънев посочи, че няма как партията да забрани на свои симпатизанти да ходят където и да било. "Ако си позволим подобно поведение, те просто ще престанат да ни бъдат симпатизанти", настоя Кънев.