Председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов проведе работна среща с Бари Стивънс Джексън, който е бивш старши съветник на президента Джордж У. Буш (2007 - 2009 г.) и началник на кабинета (2010 - 2012 г.) на председателя на Камарата на представителите на САЩ Джон Бейнър.

Двамата разговаряха в рамките на 6-та трансатлантическа конференция на "мозъчни тръстове" във Вашингтон (САЩ), която се организира съвместно от Международния републикански институт, Института "Хъдсън" и "Вилфрид Мартенс център за европейски изследвания", съобщиха от ГЕРБ.

По време на разговора с Джексън и други участници в конференцията, Цветанов обсъди теми свързани с регионалната сигурност и взаимосвързаността й с процесите в Източна Европа, Близкия Изток, Северна Африка и двустранни въпроси на евроатлантическото сътрудничество.

През първия ден от двудневните консултации по трансатлантическото сътрудничество бяха проведени многостранни дискусии с участие на парламентаристи от Европейския парламент, национални парламенти на европейски държави и членове на американския Конгрес. По време на дискусиите, които бяха закрити за медиите и външни участници, бяха обсъждани различни глобални предизвикателства като борбата с международния тероризъм, икономическата сигурност и трансатлантически диалог.