Македония, с Косово и Албания са в последната фаза на усвояването на Балканите и формирането на ислямски халифат на тази територия. Това се споменава във видеозаписа, разпространен от ислямистката групировка, който вече е премахнат от ютуб и цитиран от македонския "Вечер".Клипът е озвучен от "касида" - религиозна песен, на фона на която главорезите се заканват на Балканите. "Радвайте се, балканци, идват по-добри дни, идват мюсюлманите, ние сме ислямския халифат", казва се в "касидата". Радикалните ислямисти твърдят, че първа ще падне Сърбия, а след превземането й, ще добавят Хърватия, Черна гора, Босна и Херцеговина и на края Македония, Албания и Косово, с което ислямската власт ще се разпростре върху полуострова. Не се знае доколко това е успокояващо, но засега не казват нищо за България, Гърция и Румъния. 

"Радвайте се, Македония, Албания и Косово, ще ви върнем шериата, ние сме халифата", се казва в "обещанието" на джихадистите. В първите строфи на касидата заканите са основно към Сърбия. "Радвай се, о ти, Сърбия, ще бъдеш част от исляма и ако това не ти харесва, ние сме ислямския халифат". След Сърбия, ислямистите се обръщат към Хърватия със стиховете: "Радвай се, Хърватия, ще я загубиш демокрацията. Божи закон, истина за всички, ние сме ислямския халифат."

Черна гора е на трето място, което планират да бъде завзето. "Радвай се и ти, Черна гора, ти си нашето ново място, ние сме ислямския халифат". Следва обръщение към Босна и Херцеговина: "Босна и Херцеговина, пращаме ви мюджахидини, ще се търкалят много глави".
Засега главорезите не са си набелязали друга държава, включително и нашата, да влезе в халифата им.