28-годишната туркиня Чилем Доган се превърна в национална героиня в социалните мрежи, след като застреля с 6 патрона съпруга си при поредното издевателство срещу нея.

Младата жена в продължение на дълги години е била пребивана, заключвана с месеци в домашното жилище. При последния опит на 33-годишния й съпруг Хасан Карабулут да я принуди да проституира тя измъкнала пистолета от под възглавницата и го застреляла.

При задържането й от турската полиция тя се появи със следния надпис на тениската си: Скъпо минало, благодаря за всички уроци! Скъпо бъдеще, аз съм подготвена!

Пред разследващите тя разказа за нечовешкото малтретиране от страна на нейния съпруг, който я пребивал дори когато е била бременна и при раждането в болницата.

"Защо само жените винаги трябва да умират? Позволете и някой мъж да почине! Аз го застрелях, за да запазя собственото си достойнство и чест", каза още 28-годишната Чилем.

В социалните мрежи Чилем е истинска звезда и получава подкрепа от десетки хиляди турци. В нейна защита бяха създадени няколко страници като: Друг подаде пистолета на Чилем, Вместо да решат проблема те си гледаха сеира, Чилем е нямала избор и т.н.