Окръжният съд във Велико Търново изцяло потвърди постановено от първата инстанция наказание за мним инвалид от Павликени. Никола П. ще лежи 2 г. в затвора, защото 10 г. е получавал пенсия с фалшиво решение за ТЕЛК от Ловеч. Магистратите са разпоредили шофьорът да върне на държавата и неправомерно получените 17 084 лева с лихвите. Решението е окончателно.

При разследването се оказало, че 64-годишният Никола П. е ползвал облагите от 2003 до 2013 година,когато измамата била засечена от полицията и тръгнала проверка.В началото мъжът получавал по 80 лева за 50 % инвалидност, а през последните години пенсията му стигнала до 200 лева.

Осъден е, защото е знаел,че не е инвалид и ползва неистинско телково решение. По време на съдебното следствие във Велико Търново така и не станало ясно кой точно е изготвил фалшивото решение, което било дошло в РУСО по пощата от Ловеч със служебен щемпел на комисията. При разследването обаче се оказало, че служителката, която работела в този ТЕЛК е починала.

В документа били посочени имената на докторите Б.Х., И.И.,Б.П. и Д.Д., но подписите не били техни. Освен това някои от тях също вече не били между живите,а други са отнесли присъда след градиозен скандал в ТЕЛК-а в Ловеч преди няколко години. Медиците били наказани след като се разбрало, че са издавали фелшиви решения в няколко области, а после тази комисия бе закрита. Никола П. пък отказал да обясни пред съда как се е сдобил с въпросното експертно решение.