Фалшиви шофьорски книжки, лични карти, международни паспорти и дипломатически документи се продават на кило в мрежата. Цените им вървят от 200 лева за българските шофьорски книжки до 1500-2000 за международни паспорти, като най-скъпи са американските, пише "Телеграф"Скъпи и по договаряне са и фалшивите дипломатически документи за придвижване от страна в страна. Ментетата се предлагат в сайтове със специални разширения. Те не могат да бъдат засечени по ключова дума от търсачките. 
Такова е разширението onion.

Купувачът трябва да се регистрира в системата и да заплати част или цялата сума за документа. След това да опише подробно пол, възраст, специални желания при изработване на личната карта и др. Продавачите заявяват, че след тези стъпки те ще се свържат лично с купувача и ще му кажат следващите стъпки. 

Наред с това в чуждите сайтове има и много хитринки. Фалшификаторите съветват например купувач на шофьорска книжка от Полша да си вземе такава от Великобритания или Германия, защото ще има по-малко главоболия с полицията в собствената си страна.