25-годишната Джанет Тахирова, която е помощник-възпитател в детска градина „Червената шапчица“, страда от остра левкемия и се нуждае от спешно лечение в клиника в Турция. Преди две седмици по краката на младата жена излизат петна и това я провокира да си направи кръвни изследвания. От известно време Джанет се чувствала отпаднала, но го свързвала с работата, а близките й си мислели, че е анемия. Кръвните изследвания в Русе показват, че страда от левкемия. Младата учителка веднага си прави биопсия в София, откъдето потвърждават, че е левкемия, и я съветват да се лекува в Турция. 
От миналата седмица Джанет, която е майка на 5-годишно момченце, е настанена в клиника „Анадолу“ в Истанбул, а при нея са майка й и съпругът й. За първия цикъл на химиотерапиите са необходими 17 535 евро, а за трансплантацията на костен мозък около 84 500 - 144 830 евро, което е непосилно за семейството на младата учителка. 
Затова от два дни е отворена банкова сметка на името на съпруга на Джанет в ОББ АД, по която се събират средства за лечението:
BG70UBBS80021448325010
Юксел Мюбединов Тахиров

Семейството и целият колектив на „Червената шапчица“ се надяват, че русенци ще откликнат и ще помогнат за лечението на Джанет.