Велико Търново е първият град - домакин на дългоочакваните кастинги за четвъртия сезон на X Factor. Най-успешното музикално шоу в България тръгва отново на своята лятна обиколка, в търсене на нови таланти с потенциал на бъдещи звезди. На 16 юли, от 9.00 до 19.00 ч., в хотел „Янтра“, екипът на предаването ще се срещне с всички желаещи, за да избере тези, които ще продължат към следващите предизвикателства по пътя за голямата сцена. „Добре е кандидатите да имат подготвена песен на български и английски език. Трети език също е добре дошъл, тъй като прави изпълнението по-интересно. Препоръчително е да носят със себе си синбек, т.е. инструментала на песента – ако влязат в шоуто, ще им се налага да се научат да пеят по този начин“, съветва музикалният продуцент на шоуто – Дони.
 
Специален гост на кастинга във Велико Търново ще бъде финалистката в трети сезон на X Factor – Михаела Маринова. Талантливата дама, която получи възможността да пее на една сцена с британския поп идол Джеймс Артър по време на големия финал на шоуто, ще окуражи развълнуваните кандидати, които мечтаят за истинска музикална кариера. Само ден по-късно Михаела ще представи и първия си самостоятелен сингъл – „Стъпка напред“.   
 
„Тук е започнала музикалната история на някои от най-популярните участници в шоуто. Сигурни сме, че и тази година ще срещнем талантливи представители от региона, които да покажат за пореден път, че Велико Търново притежава X Factor!“, коментират специалистите на предаването. Болярската столица може да се похвали с изпълнители като Михаела Филева, която прави първи стъпки в музикалната си кариера, именно в X Factor. Сред най-известните и успешни представители на Търново е поп кралицата Мария Илиева, която участва като съдия и ментор в шоуто в продължение на три сезона.
 
Велико Търново е само началото на поредицата музикални изяви, които ще продължат по време на кастингите във Варна на 18 и 19 юли, Бургас – 22 и 23 юли, Пловдив – 24 и 25 юли и София – 27, 28 и 29 юли.   
 
 
Следете най-интересните новини на официалната фейсбук страница   на предаването, както и любимите си моменти от X Factor в официалния канал  във vbox7.
 
 
ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА КАСТИНГА
 
1. Кастингът протича 09.00 ч. до 19:00ч. в хотел „Янтра“
 
2. Всички кандидати трябва да носят със себе си документ за самоличност. В случай че лицата са на възраст под 18 години, задължително трябва да бъдат придружени от родител или настойник.
 
3. Дори и да не са направили предварителна регистрация на официалния уеб сайт на шоуто, всички кандидати са добре дошли - екипът на X Factor ще ги регистрира на място.
 
4. X Factor е единственото шоу, в което могат да участват както солови изпълнители, така и дуети.
 
5. Няма горна възрастова граница за кандидатите.
 
6. Кандидатите трябва да имат подготвени две песни, като няма ограничения за стила - може да е поп, рок, джаз, опера, поп фолк, хип хоп, както и артистична импровизация между различни стилове.
 
7. По желание, кандидатите могат да носят и синбек към песните, които ще представят. В случай че не разполагат със синбек, могат да докажат своя музикален талант и само чрез акапелно изпълнение.