Слух, пратил на оня свят италианския бизнесмен Марио Калигари, му докара инфаркт, пише "Марица".

Новината за мистериозната смърт, покосила 67-годишния мъж, беше разпространена в края на юни. В публикации се описваха зловещи подробности как човекът, който живее в Марково, е издъхнал сам в дома си. Посочваше се, че трупът му е открит полуразложен от негови познати. Десетина дни по-рано партньори на Калигари се опитвали да се свържат с него, после притеснени подали сигнал в полицията, защото било необичайно той да не отговаря на позвъняванията.

Твърди се дори, че негови близки се съмнявали тази смърт да е естествена, но нищо не можело да се докаже, тъй като италианецът вече бил погребан в Пловдив. Твърди се също така, че българските му приятели се заканвали да наемат частен детектив, който да ги насочи към някаква следа. Припомня се цялата история на колоритния бизнесмен. Как е пристигнал в България в началото на демокрацията, направил е фабрика за плетене на чорапи, бил е веселяк, душата на всяка компания и имал връзки по цял свят. Разказва се и за голямата му любов с италианка, която впоследствие се върнала на Ботуша. Описва се още как бизнесменът се грижел за здравето си и ходел редовно на профилактични прегледи.

След публикациите телефонът на Калигари не спира да звъни. Той е изправен пред ситуацията да обяснява, че е жив, че не е разложен и че не е погребан. С него се свързват негови близки, познати и търговски партньори, както от България, така и от Италия. Калигари изпада в шок, тъй като се оказва в безумната ситуация да доказва, че е жив.

На 24 юни около полунощ кръвното налягане на Марио Калигари рязко се повишава до 200/110, той получава главоболие, започва да повръща, изтръпват му крайници и лицето от лявата страна. По-късно си прави медицинско изследване, което доказва, че е получил мозъчен инфаркт.

Той предприема действия по съдебен ред да защити правата си.