Сиромашки ол инклузив изненада българите, решили да си подарят луксозна ваканция в Гърция. 5-звездните хотели на Халкидики свиха менюто и порциите наполовина, сподели Петър Варадинов. 48-годишният бизнесмен от София платил още в началото на годината 2700 лева за 5 нощувки и 6 дни.

С пакетната оферта ол инклузив той искал да подари чудна ваканция на съпругата и малкото им дете. Вместо това обаче се оказало, че няколко пъти останали гладни, защото в края на часовете за закуска, обяд и вечеря храната е свършила.

"Обясниха ни, че заради кризата и затварянето на банките имат ограничения в плащанията, включително кешовите, което им налага икономии дори в зареждането", разказа Варадинов пред "Стандарт".

"Миналата година почивахме в същия хотел при същите условия, останахме много доволни. Сега обаче независимо че цената е същата, не само количеството храна е наполовина, но и асортиментът", допълни той.

Ако през 2014 г. ол инклузивът включвал пребогат избор на 3-4 вида месо за основно ястие, 5-6 предястия, салати, мезета и десерти, сега менюто се състояло от два вида салати, два ордьовъра, 2 типа основно ядене и 2 десерта. Силно ограничено било и зареждането с пресни плодове и зеленчуци.