Не съжалявам за членството си в партията на Николай Бареков, коментира в предаването "Комбина" по Нова тв Росен Петров, който бе член на партията на Бареков, а после се прехвърли при Христо Ковачки. На въпрос с какво го е спечелил Бареков, той отвърна, че е е обаятелен човек. Жената до лидера обаче, Мария Календерска, обаче не му била слабост.Ковачки не ми е никакъв и аз не съм му никакъв, коментира Петров и допълни - Чел съм му една книга, умен човек е, отсече Петров.

Той цитира Роки, че не е важно колко пъти човек пада, а как става след това. Съжалява за това, което става в политиката - липса на визия, интриги, това, че политиците не могат да се разберат за елементарни неща. Разочаровал се, тъй като искал да промени нещо, но нищо не се получавало. Напуснал партията на Бареков заради хаоса и различията. 

Не съм по-добър с английския от Бареков, с руския съм добре, призна Росен Петров на въпрос как се справя с чуждите езици.

Носът ми пострада в една тъпа пиянска история. Който умее да се бие, винаги го ступват понякога. Правдата беше на моя страна, но силата - на другата, призна той.