„Всеки си има своето призвание в живота. Едни помагат на сираци, други се грижат за животни, аз помагам на кучета. Съдба". Това споделя Станко Стефанов, който се грижи за над 100 кучета в своята къща. Мъжът прибира болни, стари и ранени кучета от улицата, съобщи bTV.„Ако няма желание и не му идва отвътре, може ли да го прави? Някой трябва да се грижи за тези животни, и те са създадени. Те са добри, виждате ги. Радват се на мене на всички", обяснява мъжът.

Софиянецът е разделил кучетата - в двора са всички здрави, а болните са по стаите. Той е продал цялото си имущество, за да има средства за изхранването на животните, които прибира. Разчита и на дарители. Накрая му останал само хладилника, за да държи храна и всички ваксини, които са му нужни за лечението на кучетата.

Мъжът в посветил е цялото си време на грижата за малките приятели и изтъква, че няма личен живот, но това не му пречи, защото от кучетата получава много.

„Нито можеш да поканиш гости, нито можеш да отидеш на гости, нито можеш да ги оставиш и да отидеш на почивка. Кой да ги нахрани? Кой да им изчисти?", обяснява Станко.

„Бях тръгнал на работа сутринта, беше един студен зимен ден може би беше около 20 градуса под нулата и слизам в магазина до нас да си купя закуска. Едно мъничко кученце бебенце започна да скимти, аз го погледнах и си влязох в магазина. Излизам със закуската, то ми се вре в краката и продължава да скимти. Викам айде имаш късмет! Занесох го горе вкъщи и така. Едно, две, три..", спомня си той за първото куче, което прибрал в своя дом.

Кучето Вики пък взел преди две години. Тогава тя е почти парализирана, защото хайка за кучета я уцелва в гръбнака. Станко обаче подготвил специална схема на лечение и след половин година тя отново се движи.

Мъжът споделя, че вечер се чувства най-щастлив, заобиколен от обичта на своите кучета. „Тогава е за запис, да видите каква е радост, какво скачане, какво нещо! Искат да ме близнат всички, има уважение. Приемат ме за главатар, за водач на глутницата", споделя той.