Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров заяви, че полицаят, който твърди, че е бил ударен от него при инцидент на летище „Варна“, не казва истината.

„След самолета исках данните на въпросния младеж Димитър Бахнев, който ме обиди.

Полицаят Колев лъже, че съм го ударил.

Това е една лъжа. А тя се поддържа от неговия колега Недев, който иска да си изгони детето и жената от вкъщи, за да вземе апартамента. Това е моралният облик на полицая Недев, който е излъгал, че аз съм ударил неговия 130-килогрламов колега Колев. Върху това се гради цялото обвинение“, заяви Сидеров пред журналисти, цитиран от Нова ТВ.

Софийският градски съд днес за пореден път заседава по делото срещу лидера на „Атака“, по което е подсъдим за хулиганство и нанасяне на лека телесна повреда на граничен полицай по време на инцидент на летище „Варна“.

На предишно заседание свидетели разказаха, че по време на полета Сидеров е станал от мястото си и започнал да разменя реплики с една от пътничките – френския дипломат Стефани Дюмортие.

За да успокои обстановката, екипажът бил принуден да се намеси и Дюмортие била отведена в друга част на самолета.

Според свидетелите конфликтът продължил и след кацането на самолета във Варна, когато в летищния автобус един от пътниците е нарекъл Сидеров „простак“. Това провокирало лидера на „Атака“ и придружаващите го депутати и се стигнало до размяна на удари.