Днес Волен Сидеров отново се изправи пред съда по обвинение за нанасяне на лека телесна повреда и хулиганство, съобщава novini.bg. Както е известно, обвинението срещу лидера на "Атака" е във връзка с инцидент от януари миналата година на Летище Варна.Атакистът дойде в съда заедно с цялата парламентарна група и с бременната си приятелка Деница Гаджева. Пред насъбралите се журналисти той обясни, че процесът срещу него е политически и поръчков. 

„Поръчката идва от френското и американско посолство, за да бъда осъден и отстранен като депутат. Това обаче няма по никакъв начин да ми попречи да говоря. През годината на протестите, когато "Атака" бе подложена на постоянен натиск, удари и обиди, никой не взе мерки, а когато се защитихме, се образува този скалъпен процес", заяви Волен Сидеров. 

Малко след старта на делото съдията прекъснаха заседанието, тъй като Деница Гаджева, която даваше показания за случая в самолета от 6 януари, се разстрои. 

Когато се върна в спомените си назад за 2013 година, когато централата на партия "Атака" и депутатите бяха обиждани и замервани с камъни, Деница се разплака и не можа да говори повече. 

Делото ще продължи, след като Гаджева се успокои.