Народното събрание ще проведе избора за нов управител на Българската народна банка (БНБ) на 14 юли, вторник, предаде БГНЕС.

След като вчера Парламентарната бюджетна комисия изслуша кандидатите за управител на Българската народна банка, окончателният избор ще се случи в пленарна зала. За поста са номинирани Димитър Радев, излъчен от ГЕРБ, Бисер Манолов от Реформаторския блок, Григорий Вазов от Патриотичния фронт и Виктор Йоцов от АБВ.

Това ще се случи на извънредно заседание, чието провеждане бе гласувано от депутатите тази сутрин. По време на заседанието, което ще се проведе от 11.00 до 17.00 часа народните представители ще разгледат и гласуват промени в Закона за енергетиката, и в Закона за лечебните заведения.

Това стана ясно след като депутатите от третия път успяха да съберат нужния кворум, за да стартират пленарния ден. Първоначално парламента не можа да заработи, тъй като в зала бяха едва 113 души, при втория опит те се увеличиха с трима и стигнаха 116. След общо 30-минутна почивна най-накрая народните представители достигнаха броя от 138 и работният им ден започна.