10, 6 г. ще лежи в затвора бившият полицай от Пловдив Йордан Пацев, а баща му Петър - 10 г. заради убийство на бездомник. Двамата ще трябва да платят и 40 000 лева обезщетение, реши окръжният съд в града. На 7 април 2013 г. Пацеви пребили жестоко 27-годишния Камен Щерев-Шабана, защото запалил огън да се сгрее. Инцидентът станал в Аджисан махала, където живеят Пацеви. Клошарят издъхнал на следващия ден в болница. Бащата на ченгето пое изцяло вината. По време на процеса той твърдеше, че синът не е участвал в побоя.

Само седял в колата си и гледал. Очевидецът Атанас Чирпанлиев обаче подробно описа как служителят на реда се нахвърлил върху жертвата с полицейска палка, а баща му - с ритници.

"Удрях Шабан, но не съм го убивал", заяви Петър Пацев преди произнасяне на присъдата. Синът му каза, че не е виновен, и вярва в правосъдието.
Защитниците на Пацеви пледираха, че бездомникът е умрял, тъй като при сърдечен масаж в болницата му били счупени гръдната кост и две ребра. Прокурорът Стефани Черешарова поддържаше обвинението, че двамата мъже умишлено са убили Камен Щерев.