7-годишният Калоян, който беше жестоко нахапан от питбул, и друг път е виждал животното. Това заяви самият той в предаването "Часът на Милен Цветков" по Нова телевизия. Калоян беше придружаван от двамата си родители и видимо изглеждаше добре. По думите на детето то е виждало кучето 6-7 пъти и до този момент нищо не се е случвало. "Аз минавах оттам, то се затича към мен и ме захапа. Не съм го дразнил само си ходех", разказва Калоян."Тя беше отстрани и го дърпаше да го махне от мен", каза 7-годишното момченце по адрес на собственичката на питбула.

"Калоян изтича напред, аз бях зад него със сестра му. Всичко стана в рамките на минутка. Чуха се писъци на момичета, докато се затичах, той беше вече на земята, захапан от кучето", спомня си бащата Валентин Евтимов. По думите му те всяка вечер минават през това място.

"Собственичката си държеше кучето, беше много притеснена, че сега ще дойде телевизията да снима, че животното е ухапало детето. Ни най-малко не се поинтересува от състоянието на малкия", продължи таткото на Калоян и добави: "Кучето продължи да буйства, тя едвам го удържаше. Един полицай я заведе до тях, за да не стане втори такъв инцидент".

"Детето има четири ухапвания на крака, шефовете все още не са преброени, докторката каза, че са доста. Има и поражения по ръцете, но те са по-слабички", завърши бащата.


Както вече съобщихме, питбулът нахапа жестоко детето в столичния жк "Надежда 4". Инцидентът стана в двора на 102 Основно училище "Панайот Волов".