Елвис Пресли оглави класация за най-хубавата прическа в историята на поп музиката, съставена с анкета сред фенове, съобщи в. "Дейли мейл".

С характерния си перчем Кралят на рока измести цяла серия легендарни певци, които обръщат специално внимание на косата си. Прическата му оформя Лари Гелър, който напуска салона си, за да стане личен бръснар на Елвис. В интервю той разкри и тайната на лъскавата му коса – използвал е смес от шампоан, капсули витамини, алое вера и билки. Естественият цвят на косата на Елвис не е бил черен, а пясъчнорус.

На второ място е Ейми Уайнхаус с драматичната си прическа тип пчелен кошер.

Трети е Боб Марли, следван от Дейвид Бауи от периода на Зиги Стардъст. Пета е Лейди Гага.

В челната десетка са също Кийт Флинт от "Продиджи", Майкъл Джексън, Деби Хари, Тина Търнър и Шер.

Анкетираните 1500 души определят 80-те години на миналия век като най-добрите за прическите на поп музикантите.

С най-лоши прически сред музикантите са близнаците от Джедуард, Шиниъд О'Конър, Джъстин Бийбър, Ед Шийран, Майкъл Болтън, "Би джийс", Майли Сайръс.

Анкетата показа също, че всяка десета жена се е опитвала да имитира кока на Ейми Уайнхаус. Същият брой мъже са експериментирали с прическата на Елвис или на Лиъм Галахър.

Изненадващо, мъжете са се опитвали да имитират любимата си знаменитост повече от жените – 43 срещу 33 процента. Оказа се, че е всеки пети музикален запалянко е сменял прическата си, след като това е направил поп идолът му.