През деня над по-голямата част от страната ще се задържи слънчево и горещо. Сутринта температурите ще бъдат около 20°, съобщиха от НИМХ.

След пладне в Северозападна България вятърът ще се ориентира от северозапад-запад, ще се усили и с него ще прониква по-хладен въздух. Над Западна България ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места ще превали и прегърми. Подобни явления ще има през нощта и на места из централните части от страната. Дневните температури в северозападните райони ще се понижат с 3-5 градуса, докато в останалата част от страната максималните ще са все още твърде високи - между 33° и 38°.

Топло ще бъде времето и в планините. Дневната температура на 1200 м н. в. ще е около 26°, на 2000 м - около 20°. Ще преобладава слънчево време. Вятърът по билата ще е до умерен от северозапад, по-късно през деня над Западна Стара планина ще започне да се усилва, прониквайки по-хладен въздух. Ще се развият купесто-дъждовни облаци. На отделни места ще прегърми и краткотрайно ще превали, а през нощта и в Централна Стара планина, Рила, Пирин и Западните Родопи.

По Черноморието ще е слънчево и топло. Максималните температури по крайбрежието ще са около 26°-28°. Вятърът ще е от изток, около и след пладне до умерен. Вълнението ще е до към 2 бала. Температурата на морската вода е 23°-25°.