Документалният филм "Amy" на Асиф Кападиан, който разказва за живота на певицата и излезе във Франция е обсипан от положителни критики.

Един човек обаче не е доволен: Мичъл Уайнхаус, бащата на Ейми. Преди няколко дни по време на британското шоу "Loose Women" по ITV Мичъл заяви, че възнамерява да представи собствен документален филм за живота на дъщеря си. Бащата щял да работи по филма заедно с Рег Травис, последният приятел на Ейми Уайнхаус, преди тя да почине на 23 юли 2011 г. "Всички приятели на Ейми, които бяха изключени от този филм, ще имат думата. Няма да бъдат премахнати при монтажа. Кападиа вие сте срам", написа в туитър Мичъл Уайнхаус.

Бащата вече на няколко пъти се произнесе по отношение на документалния филм на Асиф Кападиа, като смята, че неговите изявления са извадени от контекста и режисьорът не му дава достатъчно възможност да се изкаже. "Всички хора, които през последните три години от живота на Ейми бяха близки с нея, не се появяват във филма. Нейният приятел Рег Травис даде шест часово интервю и въобще не се появява във филма" разкритикува той за пореден път британския режисьор.

Във филма Асиф Кападиа описва Мичъл Уайнхаус като отсъстващ баща, който напуска семейното огнище, когато Ейми е на 8 години, и появява се, когато Ейми Уайнхаус издава първия си албум "Frank" през 2003 г. Тогава Ейми е на 20 г. Режисьорът показва във филма как Мичъл е пристигнал с телевизионна камера, когато отива при Ейми в Сент Лусиа през 2009 г. Тогава Ейми беше на лечение и искаше да се излекува от наркотиците и да се отдалечи от британската столица, където всяко едно движение и жест бяха запечатвани от папараците.