Около 5000 мотористи от 10 държави се очаква да пристигнат за поредното издание на Мото рок фест Велико Търново, който ще се проведе от 9 до 11 юли край паметника на Асеневци. Организатори на фестивала са Мото клуб "Олд Бастардс" с председател Петър Стефанов и техните колеги от младия клуб "Хелс Ейнджълс България".

Мото фестът се провежда за девети път. "И тази година сме забъркали един коктейл от мотори, рок музика, мадами, скара и бира. Искаме да акцентираме върху толерантността на пътя, затова сме подготвили акция в подкрепа на тази идея", каза Петър Стефанов. В събота вечерта рокерите ще пуснат 1000 летящи фенери в небето над Асеневци в памет на всички мотористи, загинали на пътя.Тогава те ще направят и почетна обиколка по великотърновските улици.

Традиционният събор ще бъде открит с тържествен водосвет пред паметника на Асеневци в петък вечерта. Игри, състезания и концерти обаче ще се вихрят още от четвъртък. На сцената в трите фестивални вечери ще забиват Rocka Rolla Band, група "Обратен ефект", John Steel, култовите рокаджии от "Контрол", групата на Шеки и BANDX - AC/DC Tribute band от Сърбия.

Афтърпарти, еротично шоу, конкурси за най-красив мотор и за атрактивно управление на двуколесно возило ще вдигат адреналина на рокерите. От томболата, която ще бъде разиграна, пък късметлия ще си тръгне с чисто ново АТВ.

Моторджиите организират и благотворителна кампания в подкрепа на лечението на болно дете от В. Търново. "За трети път ще събираме средства за 11-годишния Ради, който страда от мускулна дистрофия и се нуждае от поддържаща терапия в израелска клиника. Тази година лечението му струва около 30 000 лв., от които до момента са събрани 19 000", каза Петър Стефанов.