Мениджърът на ферма за костенурки е бил екзекутиран по заповед на севернокорейския лидер Ким Чен Ун, защото питомците били оставени с празни хранилки и недостатъчно вода, което довело до смъртта на много от бебетата им. Това съобщава изданието The Daily NK Ким Чен Ун, посетил през май фермата за костенурки в Тедонган и отправил критики срещу работещите там за несправянето им с техните задължения да зареждат адекватно хранилките на животните, пише изданието.Мениджърът се опитал да обясни на държавния ръководител, че липсата на доставки се дължи на проблеми с електрозахранването, водоснабдяването и оборудването. Ким Чен Ун обаче определил тези обяснения като „безсмислени жалби”.

По време на случилото се севернокорейски медии съобщили, че Ким бил разстроен от фиаското във фермата по отглеждане на сладководни омари от ракообразни, докарани във фермата преди две години.

Официалният доклад след инспекцията на лидера определил неуспеха на работниците като „проява на некомпетентност, старомоден начин на мислене и безотговорно стил на работа”. Станало известно, че малко след посещението на Ким мениджърът на фермата бил разстрелян, съобщава The Daily NK, като се позовава на различни източници.