Перуанският писател Марио Варгас Льоса, носител на Нобелова награда за литература за 2010 г., е напуснал семейството си заради майката на певеца Енрике Иглесиас, съобщи в. „Дейли бийст“.

79-годишният писател се е разделил със 70-годишната си съпруга Патрисия, която му е първа братовчедка, заради 64-годишната Исабел, известна в Испания като „Перлата на Манила“.

В разговор с жена си писателят е казал, че сега е разбрал какво е щастие.

Патрисия и Марио Варгас Льоса са женени от 50 години – от 1965 г.

Децата на двойката са излезли със съвместно изявление, в което отбелязват, че са шокирани и огорчени от случилото се. „Тя (майка) изостави кариерата си, опитвайки се напълно да се посвети на баща ми и на децата си“, казва синът на писателя Гонсало.

Исабел Прейслер е родена през 1951 г. във Филипините в богато семейство. Баща ѝ работи като изпълнителен директор във Филипинските авиолинии, а майка ѝ е собственик на компания за търговия с недвижими имоти.

През 1971 г. красивата манекенка сключва брак с прочутия певец Хулио Иглесиас. От него се раждат три деца, сред които и Енрике Иглесиас. През 1979 г. обаче Прейслер подава молба за развод, а година по-късно сключва брак с Карлос Фалко и му ражда дъщеря Тамара.

Седем години по-късно Прейслер се омъжва за трети път – за Мигел Бойер, с когото живее близо 30 години. имат и дъщеря – Ана Бойер.

Мигел Бойер обаче умира на 29 септември 2014 г.

Марио Варгас Льоса е роден през 1936 г. Прочува се още с първия си роман „Градът и кучетата“.

Последният му роман е „Мечтата на келта“ от 2010 г. През същата година авторът на „Леля Хулия и писачът“ и „Панталеон и посетителките“ е удостоен с Нобелова награда за литература.