Бащата от село Деляновци Евгени Стефанов, който гледа двамата си сина с 80 лева на месец, имал и други две деца от жената, с която живял на семейни начала, установи репортаж на bTV. Другите две рожби обаче ги гледала майката Галина Колева, за която стана ясно, че прибира всички детски и не дава нито стотинка от тях на синовете си.

Оказа се, че докато живеело заедно, семейството похарчило 900 лева за ток, които все още не били изплатени.

„Бащата на Галина беше включил всички уреди миналата зима и затова се навъртя тази сметка. Ние се отопляваме на дърва, с които ми помага баща ми", казва Евгени Стефанов.

Той многократно благодари на благодетелите, изпратили му храна и книги за децата. В благотворителната акция се включило и семейството на Вежди Рашидов, който изпратил кашон в Деляновци. Семейството е получило храна, децата имат компютър, тетрадки, учебници, дрехи, а зашиваните многократно обувки са сменени с чисто нови. Много хора им помогнаха и финансово на банковата им сметка.

Майката Галина Колева, която от година не е давала на децата си детските им надбавки в размер на 70 лв., призна, че се чувства виновна, и обеща от февруари парите да стигат до двете момчета. А бащата обещава да помага и на другите си две деца с парите и помощите от цяла България.

Ако желаете да дарите средства за Евгени и децата му, можете да го направите на следната банкова сметка:

BG18FINV91501015836085
BIC/SWIFT код: FINVBGSF
Евгени Богомилов Стефанов;
Или на адрес и телефон:
П.к. 5292, с. Деляновци
Ул. 13, № 18
Общ. Свищов, обл. Велико Търново
тел. на Евгени: 0898 933 032