Новата наредба, забраняваща шумните празненства на открито, е античовешка. С нея се нарушават човешките права. Това заяви Шерафет Мехмед, общински съветник от ДПС в Бургас, пред Нова телевизия.Изказването дойде по повод пореден сигнал за забавление на твърде високи децибели. Потребител на рубриката "Моята новина" изпрати видео, заснето от високите етажи на блок 122 на комплекс „Меден рудник“, на което се чуват ориенталски ритми. 

„За нас това е традиция. Ние ще се обърнем към ДПС да се обърне към Комисията по дискриминация. За нас това е дискриминация. Държим да се върне старата наредба", заяви Мехмед. 

По думите на Магдалена Манолова, директор на Националната дирекция на жилищния комплекс, в последно време са намалели сигналите за шумните празненства, а хората в блок 122, който е населен и с българи, и с роми приемат случващото се по различен начин. Всички обаче са категорични, че особено в почивните дни забраната на общинския съвет да не се провеждат празненства и сватби на открито не се спазва. 

Част от съседите заявиха, че проявяват търпимост към шумните празненства. Не всички обаче са толкова толерантни. Миналата година при опит да накарат празнуващите да спрат или поне да намалят музиката полицейски служители бяха нападнати и бити с колове.