58-годишният Андрей Овчаров почина, след като стана неволна жертва на небрежността на спешния екип на частна "Бърза помощ" в Москва. Сътрудниците на компанията "Алтмедика" изпуснали мъжа от носилката, когато го транспортирали от една московска клиника в друга. Пациентът паднал лошо и получил тежка травма на главата. Свидетел на трагедията станала съпругата на Андрей Овчаров, която е завела дело за престъпна небрежност срещу частните медици."Придружавах съпруга си до болницата и видях, че колелата на носилката са странно обърнати. Изведнъж носилката подскочи и се преобърна, а мъжът ми падна на главата си", разказва пред Lifenews.ru Галина Овчарова. 

Лекарите веднага вдигнали наранения пациент и го откарали в реанимацията на Боткинската болница. Там колегите им установили, че мъжът е тежка черепно-мозъчна травма. Пациентът починал няколко дни след нелепия инцидент. 

От "Алтмедика" обясняват, че нещастният случай се дължал на неизправност на носилката. Съпругата на починалия обаче е уверена, че инцидентът е станал, защото самите лекари не са фиксирали правилно колелата на носилката. Жената допълва, че специално е потърсила частната "Бърза помощ", защото смятала, че условията за транспортирането на съпруга й ще са по-добри.