И Нова телевизия откри Америка - шест дни след публикацията на "Утро" за русенски ресторантьор, който намери хитър начин да заобиколи забраната за пушене и да осигури на клиентите си възможност да дръпнат на топло любимата си цигара, Нова излъчи обширен репортаж, като срамежливо премълча откъде е научила новината.
Впрочем точно това направиха повечето електронни медии, с което ни наведоха на мисълта, че "Утро" трябва да получи грамота от социалното министерство като редовен донор на новини и идеи, с които се изхранват цели кохорти клети тунеядци. Халал да им е, не ни свиди, но поне да казват откъде са си прочели крадените си дописки, преди да ги напишат. Ето и резюме от находчивия репортаж на Нова тв. 


Русенец заобиколи закона за забрана на пушенето в заведения, като дори покани инспектори на по цигара, съобщи Нова телевизия.

След консултация с адвокати Николай Стоянов, който има кафене с билярд клуб край Русенския университет разделил помещението от 250 кв. м на две с декоративна ограда и прехвърлил нотариално едната част от фирмата на себе си и съпругата си като частни лица.

Така в частната му собственост всеки може да запали цигара с кафето. В заведението, което е собственост на фирмата, пушенето е забранено. Там са разположени билярдни маси и касата. Николай отдавна е отказал цигарите, но признава, че в името на това да оцелее бизнесът му, няма против да се пуши в заведението.

Когато отишли инспектори на проверка, той показал нотариалните актове на заведението и на частната си собственост. Дори има различни входове за двете помещения. И след като обяснил, че пушещите хора са негови гости в частните му собственост, поканил и инспекторите на по цигара.

Засега русенецът е първият, който се е сетил за хитрия трик, но много негови съграждани, които също имат заведения, смятат да последват примера му.