Хасковският морж Христос Георгиев - Тоско преплува язовир “Сивата вода”, въпреки че температурите в града бяха 8 под нулата. Това обаче не спря Тоско, както го наричат приятелите.
Всяка сутрин през зимата той плува в ледените води, без да се интересува колко точно минусови са температурите. Затова пък от 20 години не е пипвал даже и настинка, камо ли пневмония, гордо обяснява 66-годишният мъж. Програмата му всеки ден е една и съща - върви пеш 4-те километра до “Сивата вода”. Това му е била загрявката. После се съблича по плувки и започва да се плиска с ледената вода. Разчита, че няма да скандализира никого, защото е 8-9 часа сутринта, а наоколо е гора, пише "Монитор".

След като се потопи, като истински плувец прави няколко отсечки със смяна на стила – бруст, бътерфлай и по гръб. После мързеливо преплува целия водоем “моряшката” и излиза на студа. Не пие чай, нито слага нещо повече като дреха от обикновеното поло, с което е дошъл.

“Правя го от много години. Няма как да дойдеш само веднъж през зимата, тъй като трябва да имаш изграден имунитет”, смята моржът. Задължително условие било да имаш здраво сърце, защото този метод може да ти докара инфаркт, уточнява Христос.