Слоганът на ГЕРБ за местния вот ще бъде "Видими резултати за България". Партията на Бойко Борисов ще представи всички кандидати за кметове на 13 септември, а на 25 септември стартира кампанията.

Това заяви на пресконференция Елен Герджиков, председател на СОС, предаде репортер на БГНЕС.

За всяка община, обаче слоганът ще бъде персонален, като например: "Видими резултати за София, Бургас и т.н.". За общините, които трябвало да следват добрия пример, по думите на Цветанов, е добавено изискването от гражданите им, че вече е време видимите резултати да се случат за тях, като например, "Видими резултати за Сливен. Време е".

Цветан Цветанов уточни, че кампанията ще бъде от 25 септември и ще продължи до 23 октомври. "Ще се придържаме към толерантност и уважение на различното мнение, за да може да имаме реален сблъсък на идеи и позитивна кампания. Тъкмо видимите резултати, а не празните обещания печелят доверие", заяви Цветан Цветанов. Според него, всеки, който отива да гласува, например в София, можел да види какво е направено през последните години и, ако се върнем назад в годините да видим откъде е започнал Бойко Борисов като кмет. "Над 114 детски градини бяха разграбени, невъзможност за реално изграждане на околовръстния път на София, разпродаване на спортни комплекси, като "Република". Никой не смяташе, че може да има такова разширяване на метродиаметъра. Ще правим кампания с хората, за хората, лице в лице", обеща Цветанов.

"Номинациите за кметове с реални шансове за участие в изборите ще са не повече от 8 действащи депутати, може би, в от 5 до 8 по-малки общини ще направим коалиционно участие, може би. Няма окончателни решения кои ще са общините с коалиционно участие. Депутатите, които ще участват в кампанията са - Вяра Церовска от Перник, Валентин Василев от Разград, Любомир Христов от Шумен, Дарин Димитров - Търговище, Георги Андонов - Гоце Делчев, за Сандански - Кирил Котев и Корнелия Маринова - за Ловеч. Цветанов обясни, че и тази година стратегията на ГЕРБ в смесените региони ще бъде издигането на самостоятелни кандидати. На областно ниво, пък всички кметове ще повторят управленския си мандат.

Цветанов коментира още, че проблемът с бюлетините е решим, има възможност да се отпечатат всички заявени бюлетини.

Елен Герджиков заяви, че ГЕРБ отново залага на позитивна кампания, близо до хората. "Кампанията ни говори на езика на хората, не на политиците, посланията ни са преди всичко прагматични. Те призовават да направим избора си на база на фактите, а не емоционално и идеологически. "Да видим добрите примери, които ни заобикалят, да утроим успешните практики в българските общини и да изберем хората, които да ги продължат и знаят как или знаят как да ги въведат. Единственият критерий трябва да бъдат видимите резултати", добави той.