Фермата „Харнас“ приютява четириноги, нуждаещи се от помощ или останали без родители.
 
Има места в света, които са истински рай за дивите животни. Viasat Nature ще ни представи едно от тях в поредицата „Харнас“ – убежище за диви животни“. Епизодите ще се излъчват всеки ден от понеделник до петък, от 13 юли до 7 август, от 17:35 часа.
 
Фермата „Харнас“, собственост на семейство Ван дер Мерве, се намира в Намибия (Южна Африка) и се разпростира на десет хиляди хектара. Там трудолюбиви доброволци полагат ежедневни грижи за различни животни, нуждаещи се от помощ или останали без родители заради набези от бракониери.
 
Момчетата и момичетата в приюта изпълняват редица интригуващи задачи - от хранене на лъвове и гепарди, до всекидневни разходки със забавни павиани и залавяне на избягали сурикати. Предизвикателство за тях се оказва и задачата да накарат малки леопардчета и бебета носорози да пият мляко от шише.
 
Освен грижите, които полагат за животните, доброволците стават свидетели и на необикновените ловни умения на 4-метров питон, който изяжда цяла антилопа. Налага им се да гонят щраусите, което се оказва трудна задача, тъй като дългокраките птици могат да тичат със 70 км/ч. Забавно занимание за тях е и храненето от пиедестал на бебе жирафче, което изпива 18 литра мляко само за няколко минути. Едно от момичетата пък получава нелеката задача да представи специална фитнес програма за лешояди, имаща за цел те да използват крилата си по-редовно.
 
Какви са другите „забавления“ на доброволците – гледайте в поредицата „Харнас“ – убежище за диви животни“, всеки ден от понеделник до петък, от 13 юли до 7 август, от 17:35 часа по Viasat Nature.