Половинката от дует "Ритон" Катя за първи път в живота си даде интервю без съпруга си Здравко. Това се случи в предаването "ДикOFF" и Катя не скри, че чувството й е непознато. "Никога досега не съм била без Здравко. Двамата са заедно почти 40 години на сцената и в живота."Една приятелка ни уреди във "Всяка неделя". Свърши интервюто с нас, но по-късно Янчо Таков накарал да ни изтрият. Били сме му много вариететни", каза Катя Михайлова. 

Тя разказа, че е много близка с Филип Киркоров, но отрече той някога да е искал да се жени за нея. "Познавам Филип от много малък, семействата ни бяха близки. Той тогава мечтаеше да се ожени за Алла Пугачова и го направи. Не пожела да има деца по обичайния начин, защото искаше да са си негови, не да ги дели с някого. Никога не съм му се обадила да ми уреди каквото и да е, точно защото сме приятели", каза тя. 

Катя заяви, че самата тя не усеща липсата на дете. "Може би, защото животът ми е твърде динамичен още и когато нещата се успокоят, тогава бих почувствала тази липса", отсече ритонката. 

Сашо Диков естествено я подкачи на тема бюст и попита дали знае как са били коментирани гърдите й. "Знам, че един "Ритон" е единица мярка за бюст - моят. Някой го е измерил, че бил 85F. Самата аз обаче не знам колко сантиментра ми е обиколката, никога не съм го мерила", каза Катя.