Компаниите Netflix, ITV и Hulu се борят за правото да покажат новото автомобилно шоу с участието на Джереми Кларксън и неговите бивши колеги от „Топ гиър“, съобщи Варайъти.

От Netflix дори са предложили договор на Кларксън за няколко сезона.

През април бе съобщено, че популярният британски водещ на „Топ гиър“, който беше уволнен от Би Би Си за нанасяне на побой над продуцента си, планира ново телевизионно автомобилно предаване.

Ново шоу ще се казва House of Cars.

В края на юни бе излъчен последният епизод на „Топ гиър“ с участието на Кларксън. Той продължи 75 минути вместо обичайните 60. В предаването бяха включени два филма, заснети още преди водещият Джереми Кларксън да бъде уволнен.

Феновете на програмата споделиха в мрежата тъгата си по повод освобождаването на Кларксън и отбелязаха, че „шоуто вече няма да е същото“.

Новият водещ на „Топ гиър“ пък е Крис Евънс –

един от най-популярните и високоплатени водещи в британските радио и телевизия.

Той се прочува през 90-те години на миналия век, когато води сутрешното предаване на Channel 4. Сега работи в Радио 2 на Би Би Си като водещ на Сутрешното шоу, което е най-популярното в страната и има около 10 млн. слушатели.

Известно е, че Евънс е добър приятел на Джереми Кларксън. Обича бързите автомобили и притежава голяма колекция от скъпи спортни коли.

Снимките на новото предаване ще започнат след няколко седмици, а на екран то ще се появи през 2016 г.