Готова съм да водя листата, за да дам битка за дясното. Това заяви в интервю за "24 часа" евродепутатът Надежда Нейнски.

"Хората винаги са сдържали да знаят кой кой е. Дебатът за идентичността така и не се състоя в Реформаторския блок /РБ/", каза тя и добави, че не става дума за сблъсък между две личности, а между две различни политически линии, които като министри се защитавали с Меглена Кунева.

Това са линията на традиционната десница в лицето на двете правителства на СДС и ОДС и линията на либералите и левицата в лицето на правителствата на Симеон Сакскобургготски и на тройната коалиция.

"Не смятам, че десните избиратели са изправени пред избор, защото става дума за две различни наследства", подчерта Нейнски и добави: "Правителствата на традиционната десница бяха на десните хора и това, което им предлага днес РБ, е не просто да се откажат от наследството на десницата, а да се откажат от част от живота си. Това няма как да стане!"

Според нея става дума за два типа поведение. "Едното – на отстояване на идентичност, другото – търсене на нова самоличност. Важно е обаче да не допуснем подмяната на истината", категорична е Нейнски.

Според нея хората на последните избори ясно са се произнесли за безпринципните коалиции в дясното. "Делегитимирани бяха голямата коалиция на СДС и малката на ДСБ. Делегитимирана беше и гражданската иновация Движение България на гражданите с политици от целия спектър", подчертава Нейнски.