Американският президент Барак Обама се готви за посещение в Кения – родината на баща му. Неговата баба Сара отсега се закани, че ще му сготви традиционни ястия щом пристигне, съобщава „Дейли Мейл”.„Относно това какво ще сготвя на Барак по време на посещение му, ще приготвя всички възможни традиционни ястия”, заяви Мама Сара. Тя ще нахрани внука си с манджи с риба, пилешко и царевична каша. „Няма значение дали Барак е сенатор или президент. Ще яде това, което му приготвя”, добави тя.

Мама Сара е третата жена на дядото на Обама по бащина линия Онянго Обама. Тя живее в малкото село Когело в Западна Кения, където има още много роднини на американския президент. 
Тя каза още, че е помолила президента да посети Когело, за да почете гроба на баща си, но все още не е ясно дали той предвижда да пътува извън столицата Найроби.

Бащата на Обама е от същото село и е израснал там преди да замине за чужбина, за да учи, и да срещне майка му в Хавай. Въореки че Мама Сара не е кръвен роднина на президента, той я нарича „баба” и я е посещавал няколко пъти досега.

Обама не е посещавал родината на баща си от 2009 година.